Velferdkonferansen 2017:

Fakta om unge og fysiske plager

(Illustrasjon: Shutterstock)

Velferdkonferansen 2017: Unge på randen

I anledning Velferdkonferansen har Velferd samet noen fakta om unges situasjon i Norge i dag.

Nedenfor kan du lese om ungdom og fysiske plager.

Mange har fysiske helseplager

Selv om ungdom generelt har god fysisk helse, er det likevel mange som sliter med ulike plager i hverdagen. Forbruket av smertestillende medisiner blant norske 15–16-åringer er høyt, og har steget betydelig siden 2001.

(Kilde: Ungdataundersøkelsen 2017)
(Kilde: Ungdataundersøkelsen 2017)
(Kilde: Ungdataundersøkelsen 2017)

 

Velferdkonferansen 2017: Unge på randen

Påmelding og program til konferansen finner du her.

FLERE FAKTA OM UNGE PÅ RANDEN:

Siste fra Velferd.no

Velferdkommentaren

De aller fleste unge som står utenfor skole og arbeidsliv ønsker å komme i arbeid eller å fortsette utdanningen. Men det er ikke alltid så lett. Inkludering bør stå øverst på listen når arbeidsgivere vil ta samfunnsansvar.

Internasjonalt

Dansker som mottar sosialhjelp stemmer langt sjeldnere ved valg enn andre dansker. Seks av ti sosialhjelpsmottakere var sofavelgere ved forrige kommunevalg, viser en undersøkelse fra tankesmia Cevea.

Forskning

Langtidssykefravær øker risikoen for å falle ut av arbeidslivet og utgjør i tillegg en vesentlig kostnad for det norske samfunnet. Derfor skal Nav og NTNU teste om motiverende samtaler med langtidssykemeldte i Sør-Trøndelag kan korte ned fraværsperioden deres.

I en tid hvor de store visjonene mangler i politikken, mener historiker Rutger Bregman at det er på tide å tenke nytt. Innføring av en grunnlønn til alle vil ha stor betydning for de som har minst, mener han. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler