Rekordpåmelding til Velferdkonferansen 2017

Velferdkonferansen 2017

KONFERANSEKLARE: Marit Sanner og Forandringsfabrikken (nederst til venstre), forsker Simen Markussen (øverst til venstre), komiker og programleder Christine Koht (midten), Nav-direktør Sigrun Vågeng (øverst til høyre) og Siyamak Nemati fra Kiwi-skolen (nederst til høyre).

– Vi nærmer oss 350 påmeldte, men har fortsatt plass til noen flere, forteller Tore Kristensen, ansvarlig redaktør i Velferd. Han oppfordrer folk til å melde seg på snarest for å sikre seg plass på Velferdkonferansen 9. og 10. november.

– Jeg tror vi har truffet usedvanlig godt med både tema og et spennende og variert utvalg av gode foredragsholdere i år, sier Tore Kristensen.

Velferdkonferansen er et årlig arrangement i regi av magasinet Velferd. Årets konferanse har tittelen «Unge på randen» og vil handle om unge, utenforskap og arbeid.

– I et stadig trangere arbeidsmarked er det de mest utsatte gruppene som taper, og altfor mange unge mellom 18 og 30 år faller utenfor, sier redaktøren i Velferd og legger til:

– Ungt utenforskap er en av samfunnets største utfordringer. Hvordan skal vi få flere unge ut i arbeidslivet? Hvordan skal vi klare å snu trenden med at det blir stadig flere unge som ender på uføretrygd på grunn av psykiske lidelser. Dette blir sentrale temaer på årets konferanse.

«Velferdkonferansen er en viktig møteplass der man treffer gode kolleger og knytter kontakter med mennesker som jobber på velferdsfeltet.»
Tore Kristensen, ansvarlig redaktør, Magasinet Velferd

Viktig møteplass

Velferdkonferansen arrangeres i år 9. - 10. november. Arrangementet har siden 2005 vært en viktig møteplass på tvers av velferdsfeltet. 

Deltagerne på konferansen er ansatte i Nav, attføringsfeltet, forskere, politikere, brukerorganisasjoner, fagbevegelse og arbeidsgiverorganisasjoner og andre som er opptatt av spørsmål knyttet til arbeid, velferd og inkludering.

– Vår styrke som konferansearrangør er at vi gjennom magasinet Velferd har daglig kontakt med det som rører seg på velferdsfeltet. Vi satser på et variert og kvalitetspreget program. Det er nok årsaken til at konferansen samler folk fra hele Norge, ifølge Kristensen.

Tore Kristensen er ansvarlig redaktør i Velferd. (Foto: Ida K. Holm)

Ungdom og ekspertise

Blant mange spennende innslag trekker Velferd-redaktøren fram Nav-sjef Sigrun Vågeng, som skal fortelle om hvordan Nav skal lykkes med å få flere unge i jobb.

– Forsker og økonom Simen Markussen holder hovedinnlegget. Han mener at de unge trenger en jobb og ikke en diagnose, sier Kristensen og legger til:

– Deltagerne får også treffe de unge Psykiskhelseproffene i Forandringsfabrikken og deres fabrikkleder Marit Sanner. I tillegg kommer kommunikasjonssjef og tidligere leder i Mental Helse Ungdom, Adrian Lorentsson, som skal snakke om hvordan vi kan få de som står utafor «innafor».

– På konferansen får deltagerne møte de det gjelder. Ungdommene får slippe til, men i tillegg slipper vi også til eksperter på feltet. En av dem er lederen av Samfunnslaboratoriet, Karin Gustavsen. Hun utfordrer med å si at det er på tide at de ansvarlige politikerne begynner å stå opp om morran!

Inspirasjonstimer

I løpet av de to konferansedagene er det satt av tid til inspirasjonstimer. Deltagerne får blant annet møte to unge innvandrere som har startet sitt eget firma, Atlas Kompetanse, som jobber for å hindre skolefrafall.

– Varehandelen er en viktig arena for inkludering. I en av inspirasjonstimene har vi med et innslag med Siyamak Nemati, som er butikksjef i Kiwi. Han kom som flyktning til Norge, fikk jobb hos Kiwi som 18-åring, og etter å ha deltatt på Kiwi-skolen ble han butikksjef i en alder av 20.

Gode historier

Konferansen vil presentere en rekke mennesker som har gode historier å dele, ifølge Kristensen. Hege Glavin fra arbeids- og inkluderingsbedriften Norasonde vil fortelle om hvordan de ved å kartlegge unges drømmer gir dem muligheter til å komme ut i jobb eller skole.

Politisk rådgiver for Jonas Gahr Støre, Jonas Bals, kommer for å slå et slag for yrkesutdanningene.

– Vi har også funnet plass til Nav i skolen, der vi får møte medarbeidere fra Nav og rektor ved Hellerud videregående skole. Det er ikke plass til å ramse opp alle innslagene her, så gå inn på konferansens hjemmesider, der ligger hele programmet, sier Kristensen.

Å være ung er (ikke) forjævlig

Konferansen avsluttes med selveste Christine Koht og hennes foredrag «Å være ung er (ikke) for jævlig». Hun spør blant annet om dagens unge er for flinke eller for gærne?

– Koht er et skikkelig fyrverkeri på scenen og vi gleder oss virkelig til å slippe henne løs på Velferdkonferansen, sier Kristensen.

I tillegg til det faglige programmet ser redaktøren også fram til hyggelig festmiddag og sosialt samvær på kvelden.

– Velferdkonferansen er også en viktig møteplass der man treffer gode kolleger og knytter kontakter med mennesker som jobber på velferdsfeltet. Det er bare å melde seg på! sier han entusiastisk.

PÅMELDING

http://www.jobbaktiv.no/arrangementer/velferdkonferansen/

STED: Thon Hotell Oslo Airport på Gardermoen

DATO: 9. og 10. november 2017

Siste fra Velferd.no

Forskning

Tre klare kriterier går igjen i hjelpetiltakene for barn og unge med størst effekt, viser ny forskning. At unge blir lyttet til er den viktigste suksessfaktoren, forteller SINTEF-forsker Line Melby.

Velferdkommentaren

De aller fleste unge som står utenfor skole og arbeidsliv ønsker å komme i arbeid eller å fortsette utdanningen. Men det er ikke alltid så lett. Inkludering bør stå øverst på listen når arbeidsgivere vil ta samfunnsansvar.

Internasjonalt

Dansker som mottar sosialhjelp stemmer langt sjeldnere ved valg enn andre dansker. Seks av ti sosialhjelpsmottakere var sofavelgere ved forrige kommunevalg, viser en undersøkelse fra tankesmia Cevea.

Forskning

Langtidssykefravær øker risikoen for å falle ut av arbeidslivet og utgjør i tillegg en vesentlig kostnad for det norske samfunnet. Derfor skal Nav og NTNU teste om motiverende samtaler med langtidssykemeldte i Sør-Trøndelag kan korte ned fraværsperioden deres.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler