Bli kjent med forandringsproffene:

Kristina (18)

BARNEVERNSPROFF: – Å være en del av en gruppe gir styrke, og man lærer samtidig mye om andre, sier Kristina (18). (Alle foto: Werner Juvik)

«Å hjelpe andre og forbedre systemene føles godt.»

FORANDRINGSPROFFENE

Navn: Kristina (18)

Fra: Trondheim

Ekspertise: Barnevernsproff

Det jobbes konsentrert i en sofa i Forandringsfabrikkens lokaler. Sammen med Hibaq fra Oslo forsøker Trondheims-jenta Kristina å analysere tilbakemeldinger fabrikken har fått via et institusjonsprosjekt.

– Det er ansatte ved 22 barnevernsinstitusjoner som har loggført 35 ulike arbeidsmetoder, så det er litt styr å få sortert dette, forklarer hun med blikket halvveis ned i laptopen.  

Til tross for dyp konsentrasjon kommer det jevne utbrudd av latter og skrøner. Jentene har en god tone seg imellom, det er helt tydelig.

 

Å ha en god kommunikasjon er viktig, understreker Kristina. Det har ikke alltid vært tilfellet når hun har hatt kontakt med barnevernet.

– Nei, det var veldig av og på. Jeg kranglet mye med dem fordi de ikke visste nok om meg og satte opp tiltak som ble helt feil, forteller hun ettertenksomt.

Forandringsfabrikken, og måten hun har blitt tatt imot der, skryter hun imidlertid av. Trønderen har etter hvert rundet to og et halvt år som barnevernsproff.

– Her vil folk bli kjent med deg. De lytter og jeg føler at jeg blir tatt på alvor, sier 18-åringen.

 

I løpet av tiden som proff har hun også opplevd personlig utvikling.

– Jeg har fått utfordra meg, og det har endret hvordan jeg er i privatlivet.

– På hvilken måte da?

– Ne-ei… Kristina drar litt på det. Tenker seg om igjen.

– Jeg har vel blitt mindre sint, da.

Et smil brer seg i ansiktet hennes.

– Så føles det veldig godt å hjelpe andre som har opplevd det samme som jeg har, og å være med på å endre systemene.

 

Selv om responsen fra fagpersoner kan variere, synes Kristina at den artigste proffoppgaven er å representere og dele informasjon fra ungdom over hele landet.

Det er noe eget med å stå på scenen synes hun, men klarer ikke helt å sette fingeren på det. Hibaq kommer henne til unnsetning.

– Det å stå sammen påvirker oss, liksom. Det vi forklarer blir også mottatt på en helt annen måte og med andre blikk, som om det har mer kraft, sier hun.

Jentene diskuterer litt seg imellom og konkluderer at en-til-en-møter med fagpersoner er vesentlig vanskeligere.

– Man føler seg veldig alene, og kan ende opp med å si mye rart. Å være en del av en gruppe gir styrke, og man lærer samtidig mye om andre, legger Kristina til.

 

For henne er den største seieren at Forandringsfabrikken har fått kjærlighet inn i formålsparagrafen i barnevernloven. Det betyr at barnevernet skal møte barn med kjærlighet i måten de jobber på.

 

– Hva er den største utfordringen i barnevernet i dag?

Kristina tenker seg godt om.

– Å få til et bedre samarbeid med barn. De voksne må høre på hva barna vil og trenger hjelp til og ikke bare anta at det er sånn eller slik. Det er veldig viktig at barnets stemme blir hørt og trodd på, og at de voksne ikke tar en autoritær rolle bare fordi de kan.

– Hvordan kan man løse dette?

– Hm, det er ikke enkelt å svare på.

Kristina smiler og kikker på Hibaq for assistanse, og venninnen tar ordet.

– Jeg synes vi har kommet godt i gang. På åpningen av Forandringsfabrikkens kunnskapssenter lovet Erna Solberg at medbestemmelse skal inn i barnevernloven, så får vi jobbe videre med verdier derfra.

Bli bedre kjent med flere forandringsproffer:

Siste fra Velferd.no

Velferdkommentaren

De aller fleste unge som står utenfor skole og arbeidsliv ønsker å komme i arbeid eller å fortsette utdanningen. Men det er ikke alltid så lett. Inkludering bør stå øverst på listen når arbeidsgivere vil ta samfunnsansvar.

Internasjonalt

Dansker som mottar sosialhjelp stemmer langt sjeldnere ved valg enn andre dansker. Seks av ti sosialhjelpsmottakere var sofavelgere ved forrige kommunevalg, viser en undersøkelse fra tankesmia Cevea.

Forskning

Langtidssykefravær øker risikoen for å falle ut av arbeidslivet og utgjør i tillegg en vesentlig kostnad for det norske samfunnet. Derfor skal Nav og NTNU teste om motiverende samtaler med langtidssykemeldte i Sør-Trøndelag kan korte ned fraværsperioden deres.

I en tid hvor de store visjonene mangler i politikken, mener historiker Rutger Bregman at det er på tide å tenke nytt. Innføring av en grunnlønn til alle vil ha stor betydning for de som har minst, mener han. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler