«Anti AAP-regjering»

Tankerangling

Naboen har fått på seg kjeledressen og er i gang med vårpussen. Han raker en støvete løvhaug inn i retning av gjerdet som skiller våre liv.

– Det raker kanskje ikke meg, men nå er jeg passe forbanna på politikerne, sier han med en anelse ilter undertone.

– Åh, sier jeg mens jeg spyler utepeisen så brunsneglebabyene skvetter.

– Jeg leste akkurat at vi skal få en Anti AAP-regjering etter stortingsvalget til høsten.

– Du mener vel AP-regjering?

– Nei, nei. Ikke Høyre eller AP, men Anti AAP-regjering. Kjerringa til broren til en fetter av meg fikk kreft og mistet etter hvert jobben, og hun går på AAP. Arbeids avklaringspenger kaller dem for AAP, skjønner du.

– Men det er vel en bra ordning?

– Ja bevares, du får hjelp, og i løpet av fire år skal du ha mulighet til å komme deg tilbake i jobb. Men nå kappes både AP-ledelsen og Høyre om å kutte i ordningen.

– Aha, det er derfor du mener at vi får en Anti AAP-regjering til høsten?

– Til å være nabo er du jaggu skærp, sier naboen og piller vekk et råttent eple som har satt seg fast i raka.

– Men de kan jo ikke fjerne en ordning som skal hjelpe folk tilbake i jobb, sier jeg og skrur av vannslangen.

– Altså. Høyre vil kutte ordningen ned til tre år, og AP vil kutte den ned til to år. Hvis ikke hu kreftsyke dama skynder seg å bli frisk innen stortingsvalget kan hu risikere å miste støtte.

– Det hørtes jo ikke bra ut, men nå tror jeg AP-ledelsen ikke fikk det som de ville med AAP-kutt på landsmøtet.

– Det skulle bare mangle! Uansett er jeg sånn passe forbanna. Jeg vil ha en sånn ren AAP-regjering som ikke kutter i gode ordninger, sier naboen før han raker seg ut av syne.

 

Av Tore Kristensen, ansvarlig redaktør, Magasinet Velferd

Tore Kristensen er ansvarlig redaktør i Velferd. (Foto: Ida K. Holm)

Siste fra Velferd.no

Forskning

Tre klare kriterier går igjen i hjelpetiltakene for barn og unge med størst effekt, viser ny forskning. At unge blir lyttet til er den viktigste suksessfaktoren, forteller SINTEF-forsker Line Melby.

Velferdkommentaren

De aller fleste unge som står utenfor skole og arbeidsliv ønsker å komme i arbeid eller å fortsette utdanningen. Men det er ikke alltid så lett. Inkludering bør stå øverst på listen når arbeidsgivere vil ta samfunnsansvar.

Internasjonalt

Dansker som mottar sosialhjelp stemmer langt sjeldnere ved valg enn andre dansker. Seks av ti sosialhjelpsmottakere var sofavelgere ved forrige kommunevalg, viser en undersøkelse fra tankesmia Cevea.

Forskning

Langtidssykefravær øker risikoen for å falle ut av arbeidslivet og utgjør i tillegg en vesentlig kostnad for det norske samfunnet. Derfor skal Nav og NTNU teste om motiverende samtaler med langtidssykemeldte i Sør-Trøndelag kan korte ned fraværsperioden deres.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler