«Anti AAP-regjering»

Tankerangling

Naboen har fått på seg kjeledressen og er i gang med vårpussen. Han raker en støvete løvhaug inn i retning av gjerdet som skiller våre liv.

– Det raker kanskje ikke meg, men nå er jeg passe forbanna på politikerne, sier han med en anelse ilter undertone.

– Åh, sier jeg mens jeg spyler utepeisen så brunsneglebabyene skvetter.

– Jeg leste akkurat at vi skal få en Anti AAP-regjering etter stortingsvalget til høsten.

– Du mener vel AP-regjering?

– Nei, nei. Ikke Høyre eller AP, men Anti AAP-regjering. Kjerringa til broren til en fetter av meg fikk kreft og mistet etter hvert jobben, og hun går på AAP. Arbeids avklaringspenger kaller dem for AAP, skjønner du.

– Men det er vel en bra ordning?

– Ja bevares, du får hjelp, og i løpet av fire år skal du ha mulighet til å komme deg tilbake i jobb. Men nå kappes både AP-ledelsen og Høyre om å kutte i ordningen.

– Aha, det er derfor du mener at vi får en Anti AAP-regjering til høsten?

– Til å være nabo er du jaggu skærp, sier naboen og piller vekk et råttent eple som har satt seg fast i raka.

– Men de kan jo ikke fjerne en ordning som skal hjelpe folk tilbake i jobb, sier jeg og skrur av vannslangen.

– Altså. Høyre vil kutte ordningen ned til tre år, og AP vil kutte den ned til to år. Hvis ikke hu kreftsyke dama skynder seg å bli frisk innen stortingsvalget kan hu risikere å miste støtte.

– Det hørtes jo ikke bra ut, men nå tror jeg AP-ledelsen ikke fikk det som de ville med AAP-kutt på landsmøtet.

– Det skulle bare mangle! Uansett er jeg sånn passe forbanna. Jeg vil ha en sånn ren AAP-regjering som ikke kutter i gode ordninger, sier naboen før han raker seg ut av syne.

 

Av Tore Kristensen, ansvarlig redaktør, Magasinet Velferd

Tore Kristensen er ansvarlig redaktør i Velferd. (Foto: Ida K. Holm)

Siste fra Velferd.no

Sist fredag oppnevnte regjeringen medlemmer til en ekspertgruppe som skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid. Gruppen ledes av økonomiprofessor Steinar Holden. 

Den nye regjeringen vil sette som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Det er blant punktene i regjeringsplattformen som ble lagt fram på Jeløya på søndag. Regjeringen vil skjerpe arbeidslinja.

Engelsklærerne Christine Wyller og Linda Marie Haven har gjennom god undervisning og klasseledelse bidratt til at elevene deres har oppnådd topp-resultater. I dag tildeles de prisen «Årets Seniorprofil 2017» på Bekkestua skole.

Leder

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie har varslet at hun vil vurdere om IA-avtalen skal skrotes. Det kommer neppe til å skje, mener Velferds redaktør.

– Hvis en av partene mener at det er ubehagelig å være på jobb i en periode, er ikke sykefraværsordningen ment for dette, sier arbeidsrettsadvokat.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler