Om å lade batteriene

Vi oversvømmes av litteratur om hvordan vi kan lade våre høyst personlige batterier, om hvordan vi kan få mer energi i hverdagen, om hvordan vi kan lykkes og bli lykkeligere.

Samtidig er det mange i vårt samfunn som er opptatt av hvordan de kan bidra til å lade batteriene til andre. Ansatte og frivillige i organisasjonen Batteriet er noen av dem som er opptatt av å «gjøre en forskjell».

Norge er et land fullt av idealister, som står på det de kan i organisasjoner, grupper og nettverk for å gjøre hverdagen bedre for flere. Mange av dem som yter en viktig innsats i frivillige organisasjoner, er selv uføretrygdede. De har en lidelse som gjør at de ikke kan fungere i en vanlig jobb, men som frivillig kan de komme og gå etter som helsa tillater det. Det gir dem en følelse av at det er bruk også for dem, en følelse av å gjøre nytte for seg, samtidig som andre får hjelp til å komme seg igjennom en hverdag som for mange kan være bratt.

Uten frivillighetsfolka stopper Norge, er det noen som mener. Kanskje på tide å verdsette de frivilliges arbeid høyere enn vi gjør i dag? Kanskje på tide å si at jo, vi har flere veier til et verdig liv enn arbeidslinja? Det å «gjøre en forskjell» for andre, kan være en slik vei til et verdig liv.

Velferd starter i dette nummeret en reportasjeserie vi har kalt «Livet på marginen». Første gruppe ut er nettopp organisasjonen Batteriet.

Denne lederartikkelen sto på trykk i Velferd 1-2008

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler