Vil kutte seniorlønn

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Arbeidsrettsadvokat Nicolay Skarning vil innføre seniortariff og mener lavere lønn vil føre til mindre press på de eldre i arbeidslivet.

Arbeidsrettsadvokat Nicolay Skarning mener eldre arbeidstakere bør akseptere kutt i lønnen når prestasjonene faller. I Dagens Næringsliv tar han til orde for det han kaller seniortariff, og at det er en realitet at noen seniorer ikke yter like bra, særlig i visse yrker.

– Seniortariffer kan brukes når de ikke klarer å gjøre jobben like bra og er blitt mindre effektive, sier advokaten, som mener mindre lønn også vil føre til mindre press på seniorene.

Fordomsfullt forslag

Kari Østerud, leder ved Senter for seniorpolitikk, mener Skarnings forslag kan virke fordomsfullt. Selv med økende ledighet blant dem over 60, mener hun seniortariff bryter med en godt etablert lønnsutvikling der ansiennitet verdsettes høyt, slik at de som har jobbet lengst, ofte er blant dem som tjener best.

– Jeg vil ikke beskylde Skarning for aldersdiskriminering, men han misforstår og er ikke oppdatert på nyere forskning om aldring og arbeid. For det store flertallet holder arbeidsprestasjonene seg godt til langt opp i 60-årene, sier Østerud.

LES FLERE NYHETER FRA KORTNYTT HER

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler