Vil beholde aldersgrensen for seniorer

Svein Oppegård er direktør for politikk i NHO (Foto: Caroline Roka)

– Å heve eller fjerne aldersgrensen i arbeidsmiljøloven, er ikke riktig tiltak for å holde seniorer lenger i jobb, sier Svein Oppegaard, direktør for politikk i NHO.

Ifølge NHO kan nemlig det å heve aldersgrensen i verste fall virke mot sin hensikt, fordi det medfører økte kostnader og forpliktelser for arbeidsgiverne.

Etter at aldersgrensen ble hevet til 72 år har betydelig flere bedrifter innført en bedriftsintern aldersgrense, et tydelig signal om at mange bedrifter opplever at grensen på 72 år allerede er høyere enn det som er ønskelig, skriver NHO på sine nettsider.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler