Ut mot likestillingskutt

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Kampanjen #metoo mot seksuell trakassering fører til at flere kontakter Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO). Likevel forbereder regjeringen nye millionkutt i ombudet som har ansvar for arbeidet mot trakassering, skriver Klassekampen.

Christopher Gambert, tillitsvalgt i Norsk Tjenestemannslag ved LDO håper at Stortinget vil gjøre om på Solveig Hornes (Frp) budsjettforslag.

– Når de snakker om norske verdier, hva er det egentlig de snakker om? Likestilling er en sentral norsk verdi, men det ser ikke ut til at de vil styrke det, tvert om, sier Gambert til Klassekampen.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Nav betalte ut 7,4 milliarder kroner til eksterne tiltaksarrangører i 2016. Mest penger gikk til det omstridte selskapet Din Utvikling, som i løpet av to år har tredoblet sine inntekter fra oppdrag for Nav.

Regjeringen skal legge fram en nasjonal strategi for pårørende, lover helse- og omsorgsminister Bent Høie. Når dialogen med det offentlige hjelpeapparatet ikke fungerer, blir det tyngre enn nødvendig å være pårørende, vedgår han.

Ann Solfrid Merula er en av 800 000 nordmenn som yter ubetalt omsorg for nær familie. Mange opplever at innsatsen går ut over egen helse og risikerer selv å falle ut av arbeidslivet. – Å få Vidar tilbake til et verdig liv har vært mitt livs hardeste kamp, sier Ann Solfrid.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler