USA: Trangere tider for den amerikanske drømmen

Løsarbeidere utenfor en fabrikk i Los Angeles, april 1940. Avisoppslaget rapporterer om Tysklands innvasjon av Norge. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Før tjente nesten alle amerikanere mer enn foreldrene. Nå gjelder det bare halvparten. Lavere økonomisk vekst og økte forskjeller mellom fattige og rike er viktige årsaker til denne utviklingen, ifølge en amerikansk studie som er omtalt på forskning.no.

Mens hele 92 prosent av barna født i USA i 1940 tjente mer enn foreldrene, gjelder det bare halvparten av dem som ble født i 1984, viser studien.

Skal man bedre de unges framtidsutsikter er det ikke tilstrekkelig med økt økonomisk vekst. De økonomiske forskjellene må også bli mindre, mener de amerikanske forskerne.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler