Uføre opplever at jobb ikke lønner seg

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Uførereformen i 2015 har ikke fått flere uføre i jobb, slik hensikten var. Noen taper penger på å være jobb, ifølge en rapport fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

I rapporten «Livet som ufør» har FFO samlet 42 uføretrygdedes erfaringer med hvordan det fungerer å kombinere uføretrygd med arbeid. Rapporten viser at uførereformen ikke har fungert som planlagt, ifølge politisk rådgiver Grete Crowo i FFO.

– Vi har avdekket at mange uføre opplever at det er lite lønnsomt for dem å jobbe mer. Dette skyldes blant annet reduksjonen av fribeløpet, som er det man kan tjene uten at uføretrygden avkortes, sier Crowo i en pressemelding.

– Noen av dem vi har snakket med tapte faktisk på å jobbe, for eksempel fordi de jobbet så lite eller spredt at transportkostnaden oversteg inntektsøkningen, forteller Crowo.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler