Tyskland: Regjeringsstrid om barnetrygd

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det er intern strid i den tyske regjeringen om nivået på tysk barnetrygd til barn som ikke bor i landet, skriver norsk LO på sine nettsider.

Finansminister Wolfgang Schäuble fra Den kristelig-demokratiske union (CDU) foreslo nylig å redusere ytelsene til barn av innvandrere.

Forslaget ble imidlertid stoppet av den sosialdemokratiske arbeidsministeren Andrea Nahles og hennes justisministerkollega Heiko Maas, ifølge LO.

Også den norske regjeringen ønsker å redusere barnetrygden til barn av innvandrere, når barna ikke bor i Norge. EU har imidlertid sagt nei til at Norge kan gjøre dette.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler