Tyskland: Investering i flyktninger lønner seg

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Utgiftene med å ta imot flyktninger er store, men investeringer i språkopplæring og kvalifisering vil være svært lønnsomt.

Det er konklusjonen i en studie fra to tyske forskningsinstitutter, Institutt for arbeidsmarkedsforsking (IAB) i Nürnberg og Tysk institutt for økonomisk forskning (DIW) i Berlin.

I 2015 kom det om lag 890 000 flyktninger til Tyskland. I sin studie har de to instituttene beregnet de økonomiske virkningene fram mot 2030 av å integrere disse flyktningene i arbeidsmarkedet.

Ved å investere 3,3 milliarder euro i språkopplæring og utdanning, kan man redusere offentlige utgifter med 11 milliarder fram mot 2030, ifølge studien.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler