Teambuilding gir ikke bedre samhandling

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Rafting, paintball og gokart på firmatur gir ikke bedre miljø og resultater på arbeidsplassen. Tvert imot, skriver Gemini.no.

– Det finnes ingen forskning som viser at slike aktiviteter gir bedre samhandling på arbeidsplassen i ettertid, sier Kenneth Stålsett ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Stålsett har skrevet doktorgradsavhandling om teamutvikling, og ifølge ham bør teamutvikling skje kontinuerlig i omgivelser som minner om dem man jobber i til daglig.

Han har i tillegg funnet ut at fysiske aktiviteter som er ment å være inkluderende faktisk kan ha helt motsatt effekt.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler