Sykepleiere er fornøyde med jobben

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Sykepleiere er mer fornøyd med livet og jobben enn andre yrkesgrupper med samme utdanningsnivå, skriver «Viten + praksis», et nettmagasin fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

– At sykepleiere generelt er fornøyd med livet, kan skyldes at de opplever jobben som svært givende og meningsfull, tror forsker Thomas Hansen ved velferdsforskningsinstituttet NOVA, HiOA.

Hansen og andre forskere har analysert data fra Den norske studien av livsløp, aldring og generasjon (NorLAG). Studien omfatter 478 sykepleiere og 3 714 ikke-sykepleiere som har samme utdanningsnivå.

Yngre og eldre sykepleierne er like fornøyde med jobben.

– Man kunne kanskje forvente at lang fartstid i et til tider slitsomt yrke ville redusere tilfredsheten med jobben, men det finner vi ikke tegn til, sier Hansen.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler