Sverige: Psykiske lidelser gir lengst sykmelding

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Personer som er sykmeldt med psykiatriske diagnoser bruker lengre tid på å komme tilbake til jobben enn personer med andre diagnoser. Det går fram av en studie fra Försäkringskassan, Sveriges Nav.

Psykiatriske diagnoser gir mer langvarige sykmeldinger enn alvorlige fysiske lidelser som kreft og hjerte- og karsykdommer, viser studien.

De siste årene har det vært en økning i sykefraværet i Sverige, og den største økningen er knyttet til psykiske lidelser. Siden 2014 har dette vært den vanligste årsaken til sykmelding i Sverige.

I fjor høst hadde 44 prosent av alle sykmeldte en psykiatrisk diagnose.

Siste fra Velferd.no

Sist fredag oppnevnte regjeringen medlemmer til en ekspertgruppe som skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid. Gruppen ledes av økonomiprofessor Steinar Holden. 

Den nye regjeringen vil sette som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Det er blant punktene i regjeringsplattformen som ble lagt fram på Jeløya på søndag. Regjeringen vil skjerpe arbeidslinja.

Engelsklærerne Christine Wyller og Linda Marie Haven har gjennom god undervisning og klasseledelse bidratt til at elevene deres har oppnådd topp-resultater. I dag tildeles de prisen «Årets Seniorprofil 2017» på Bekkestua skole.

Leder

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie har varslet at hun vil vurdere om IA-avtalen skal skrotes. Det kommer neppe til å skje, mener Velferds redaktør.

– Hvis en av partene mener at det er ubehagelig å være på jobb i en periode, er ikke sykefraværsordningen ment for dette, sier arbeidsrettsadvokat.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler