Sverige: Eldre arbeidstakere er mindre syke

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

For å unngå høyt sykefravær på arbeidsplassen kan det være en fordel å ha godt voksne medarbeidere. Det viser det årlige folkehelsebarometeret fra Sveriges Företagshälsor, en bransjeorganisasjon for bedriftshelsetjeneste.

Organisasjonen har spurt 10 000 svenske arbeidstakere om hvor stort sykefravær de tror de vil ha i året som kommer. I aldersgruppen 55+ regner fire av ti med at de ikke vil ha en eneste sykedag. Blant dem under 30 år er det bare to av ti som regner med å klare seg
uten sykedager.

– Trenden vi ser, som også støttes av annen statistikk, er at jo eldre man er, desto mer er man også på jobben, sier Peter Munck af Rosenschöld ved Sveriges Företagshälsor til fagbladet Du & jobbet.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler