Styrker vern av varslere

Illustrasjon: Shutterstock

Regjeringen foreslår endringer i arbeidsmiljøloven for å styrke vernet av varslere i norsk arbeidsliv. Det skriver regjeringen i en egen pressemelding.

Det er alltid lovlig å varsle tilsynsmyndigheter og andre offentlige myndigheter, men i dagens lovverk kan det være uklart om varslerens identitet kan holdes hemmelig. Myndighetene skal ha taushetsplikt om hvem som har varslet dem.

De nye reglene skal også gjelde for innleide arbeidstakere. Virksomheter med ti ansatte eller flere får plikt til å utarbeide varslingsrutiner.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler