Strid om pensjonsinntekter

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD

Pensjonistforbundet mener regjeringen trikser med tall når de hevder at pensjonistene har vært inntektsvinnere det siste tiåret. Nå krever de høring i Stortinget, ifølge Nrk.no.

Regjeringens regnestykke viser at inntekten for en 62-åring økte vesentlig mer enn for yrkesaktive i perioden fra 2004 til 2014. Dette faller ikke i god jord hos generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman.

– Denne måten å bruke tall på er veldig uredelig. Vi har bedt om en melding for å se på pensjonsutviklingen i fortiden og inn i fremtiden. Da må vi se på pensjon, ikke lønn og kapitalinntekter. Dette er en sammenligning av epler og pærer, sier Norman.

– Det er ingen triksing med tall. Utregningen viser inntektsutviklingen og også årsaken til at den har vært så positiv. Det bør alle, også Pensjonistforbundet, være glad for, sier statsråd Anniken Hauglie (H).

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler