Store variasjoner i sosialhjelp

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Åtte av ti kommuner bruker statens veiledende satser for økonomisk sosialhjelp. Hva brukerne får utbetalt, varierer likevel kraftig, skriver Kommunal Rapport.

Sosialhjelpsmottakere i Lørenskog får i snitt utbetalt 12 300 kroner i sosialhjelp per måned. Det er dobbelt så mye som i Namsos og fem ganger så mye som i Lavangen, selv om alle bruker statens satser.

Forskjellene henger sammen med hva som inkluderes i sosialhjelp. Mens noen kommuner inkluderer boutgifter i satsen for livsopphold, holder andre disse utenfor og dekker dem eventuelt i tillegg. Praksis varier også når det gjelder om forsikring, innbo, reise, telefon/avis/TV-lisens og klær inkluderes i satsene, skriver Kommunal Rapport.

LES FLERE NYHETER FRA KORTNYTT HER

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler