Stordalen ber bedrifter ta ansvar for å få unge i jobb

Hotellkonge og investor Petter Stordalen. (Foto: Hans-Olav Forsang)

Hotellkonge og investor Petter Stordalen mener ledighet blant unge er en enorm utfordring og ber norske bedrifter vise samfunnsansvar, skriver NRK.no.

– Hvis utviklingen fortsetter, blir de som er utenfor en belastning for samfunnet og ødeleggende for manges liv, sier Stordalen til NRK.

Ifølge hotellkongen er utfordringen knyttet til unge og arbeidsledighet nå blitt så stor at hverken politikere, myndigheter eller bedrifter klarer å løse den alene.

– Derfor handler det om å løfte sammen, sier Stordalen til NRK.

Viktigere enn å maksimere profitt

Ungdom med hull i CV-en eller manglende utdanning ikke bør bekymre arbeidsgivere, mener investoren, som gir ungdommer en sjanse til å vise hva de kan gjennom sin egen hotellkjede.

Stordalen understreker i tillegg at penger brukt på samfunnsansvar er en like viktig investering som kostnader knyttet til å bevare miljøet.

– Du må ha en trippel bunnlinje, som består av mennesker, planeten og at du selvfølgelig skal tjene penger, men kanskje tjene litt mindre penger på en litt bedre måte, for å ta vare på samfunnet, sier han til NRK.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler