Storbritannia: Små jobbmuligheter for asylsøkere

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

I Storbritannia må asylsøkere vente i 12 måneder før de kan søke om arbeidstillatelse.

Det er den lengste ventetiden i Europa. Og selv etter de 12 månedene er det restriksjoner på hva slags arbeid asylsøkere kan ta, ifølge en rapport som er omtalt av den britiske avisen The Guardian.

Restriksjonene som hindrer asylsøkere i å jobbe, gjør at mange blir avhengig av offentlige velferdsytelser, påpeker en av forfatterne bak rapporten, Joscha Schwarzwälder.

– Hvis asylsøkere forblir inaktive i en lang periode fordi de er forhindret fra å komme inn på arbeidsmarkedet, vil de har større vanskeligheter med å finne seg en jobb når asylsøknadene er ferdigbehandlet, sier Schwarzwälder til The Guardian.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler