Støre-rådgiver går til LO

Malersvenn, historiker og nå tidligere Støre-rådgiver Jonas Bals. (Foto: Werner Juvik)

Malersvenn og historiker Jonas Bals går nå til LO for å kjempe mot sosial dumping.

Bals har de siste årene jobbet som rådgiver for Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre, og sier til Dagsavisen at det blir vemodig å forlate gode kolleger og et meningsfylt arbeid.

– Men det å gå fra den ene greina av arbeiderbevegelsen til den andre, det betyr jo ikke at man sager av greiner. Jeg kommer til å ha mye med Hadia Tajik og arbeids- og sosialfraksjonen å gjøre framover også, sier han til Dagsavisen.

Siste fra Velferd.no

I den blågrønne regjeringens politiske plattform vrimler det av saker – blant annet i velferdspolitikken – som regjeringen sier den skal vurdere og gjennomgå. Hva alle disse vurderingene og gjennomgangene skal resultere i av praktisk politikk, gjenstår å se.

Skatteunndragelser, trygdesvindel og annen arbeidslivskriminalitet koster samfunnet 28 milliarder kroner årlig. – Et ran mot fellesskapet, sier NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Andelen jenter i alderen 15 til 17 år som får hjelp for blant annet depresjon, angst og spiseforstyrrelser har økt fra 5 til 7 prosent på fem år.

Det er markante forskjeller i sysselsettingen blant mannlige og kvinnelige flyktninger, som har bodd fire til seks år i Norge. Etter omkring ti års botid blir forskjellene imidlertid mindre, viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå.

Sist fredag oppnevnte regjeringen medlemmer til en ekspertgruppe som skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid. Gruppen ledes av økonomiprofessor Steinar Holden. 

Den nye regjeringen vil sette som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Det er blant punktene i regjeringsplattformen som ble lagt fram på Jeløya på søndag. Regjeringen vil skjerpe arbeidslinja.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler