Sprikende resultat av arbeidskrav til unge

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Antall unge sosialhjelpsmottakere ble redusert med 30 prosent i Drammen og Fredrikstad etter at det ble stilt krav om aktivitet for å motta ytelsen. I Sandnes og Fjell fant man ingen tilsvarende nedgang, viser en analyse fra Nav.

De fire kommunene innførte alle aktivitetskrav for unge i perioden 2012-2014. De sprikende resultatene tyder på at effekten avhenger av hvordan vilkårene praktiseres.

I Drammen og Fredrikstad blir sosialhjelpsmottakerne møtt med klare forventninger til deltakelse, og ugyldig fravær får umiddelbare konsekvenser.

Samtidig stiller Nav-kontoret opp med et heldagstilbud med innslag av praktisk arbeid, påpeker kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav.

Fra 1. januar 2017 innføres det aktivitetsplikt for alle sosialhjelpsmottakere under 30 år i hele landet. Det blir i stor grad opp til kommunene å bestemme hvilke krav som skal stilles.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler