Spanjoler vil ikke hjem

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Den norske arbeidsmiljøloven gjør at høyt utdannede migranter ønsker å bli i Norge, melder Forskning.no.

– I Spania er det vanlig med arbeidskontrakter som varer i to uker. Det er svært høye krav til hva en skal yte for arbeidsgiver. Vi har snakket med folk som må jobbe om nettene og ikke får fri for å ta syke barn med til lege. Hvis du har en jobb, er det forventet at du skal leve for jobben, sier Susanne Bygnes, forsker ved Det sosiologiske institutt ved Universitetet i Bergen.

Bygenes og kollegene hennes har studert spanske og polske migranter i Norge, og har funnet ut at muligheten til å leve normale familieliv er en viktig årsak til hvorfor disse gruppene ønsker å bli værende.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler