Spania: Unge hardest rammet av krise

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

De siste årenes økonomiske krise i Spania har rammet de unge spesielt hardt. Pensjonister har klart seg best, viser en oversikt fra den spanske sentralbanken, som er omtalt i avisen El País.

Husstandsinntekten til unge mennesker sank med 22,5 prosent fra 2011 til 2014. I samme periode økte pensjonisters inntekt med 11,3 prosent.

Inntektsøkningen til de eldre henger sammen med at skiftende regjeringer har skjermet pensjonene fra kutt under den økonomiske krisen. Unge mennesker har på sin side vært spesielt hardt rammet av den økende arbeidsledigheten, skriver El País.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler