Satser mer på psykisk helse- og rusarbeid

Solveig Osborg Ose. Foto: Sintef

For første gang på flere år øker antall årsverk innen kommunalt psykisk helse- og rusarbeid mer enn befolkningsveksten, skriver Napha.no.

En ny rapport fra SINTEF viser at antall årsverk i denne sektoren økte med 5,2 prosent fra 2015 til 2016, men SINTEF-forsker Solveig Osborg Ose frykter det nå vil bli økt konkurranse om ressurser mellom de med alvorligere og lettere lidelser.

– Å prioritere også mildere psykiske helseproblemer er i tråd med politiske føringer, men det ser ut til at en del tenker man kan forebygge alvorlige psykiske lidelser ved å behandle lette. Dette er to helt forskjellige ting, som krever helt ulike tilnærminger og ressurser, sier hun.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler