– Pinlig flyktningsak for Norge

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

At regjeringen ikke har hentet hit en eneste av de 1350 flyktningene Norge har lovet EU å ta imot i år, er både oppsiktsvekkende og pinlig, mener organisasjoner som NOAS, Amnesty i Norge og Flyktninghjelpen.  

Avtaler om å relokalisere flyktninger fra Hellas, Italia og Tyrkia til Norge har vært klare siden april 2016, og i september snakket statsminister Erna Solberg i FNs hovedforsamling og formante det internasjonale samfunnet til å ta felles ansvar for flyktningsituasjonen.

– Dette er pinlig for Solberg. Særlig når dette skjer i et år der det nesten ikke kommer asylsøkere til Norge, sier NOAS-leder Ann-Magrit Austenå til NTB.

Hun godtar ikke at Justisdepartementet viser til problemer med sikkerhetsklarering.

– Det har jeg ingen forståelse for. Dette gjelder jo syriske flyktninger, først og fremst kvinner og barn. At det skal ta over halvt år å sikkerhetsklarere dem, har jeg ingen tro på, sier Austenå.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler