Pensjonistinnsats for milliarder

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

I fjor bidro norske pensjonister med gratis arbeidskraft til en verdi 25 milliarder kroner. Det går fram av en studie fra analyseselskapet NyAnalyse, som er omtalt i VG. Analysen er gjort på oppdrag fra Statens seniorråd.

NyAnalyse har beregnet at pensjonistene i fjor brukte rundt 13 800 årsverk på frivillig arbeid knyttet til organisasjoner, lag og frivillighetssentraler og om lag 32 000 årsverk på uformelt frivillig arbeid – som å hjelpe en gammel tante eller nabo med snømåking eller handling.

– Eldrebølgen fremstilles ofte som en truende tsunami, men den er faktisk en ressursbølge som vi kan ta enda mer i bruk, sier daglig leder Wenche Frogn Sellæg i Statens seniorråd til VG.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler