Pensjonister vil ha slippen tilbake

Forbundsleder Jan Davidsen. Foto: Johnny Syversen/Pensjonistforbundet

Siden desember i fjor har ingen alderspensjonister eller uføretrygdede fått «lønnsslippen» sin fra Nav i posten, uansett om de ikke er registrert som digital bruker, har PC, smarttelefon eller nettbrett.

Fortvilte og rasende pensjonister nekter å godta behandlingen fra Nav.

Nå maner Pensjonistforbundet til kamp for å få utbetalingsmeldingen tilbake i postkassa. 1. mars ble kampanjen «Jeg vil se slippen min!» sparket i gang.

– Vi starter kampanjen fordi det er urettferdig at så mange mennesker ikke får innsikt i egen økonomi. Nav gir bare innsikt i økonomien digitalt og ikke lenger på papir, som veldig mange trenger. Kravet fra Pensjonistforbundet er at alle som ønsker å få oversikten på papir, bør få det, sier forbundsleder Jan Davidsen.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler