Oslofolk sunnest i landet

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Nordmenns levevaner blir sakte bedre, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Nordmenn blir stadig sunnere, men ifølge Statistisk sentralbyrå går denne utviklingen for sakte.

Til tross for at vi generelt sett røyker mindre, drikker mindre brus og mosjonerer mer, finnes det mange overvektige med BMI på 27 eller over. Fylkene Østfold, Hedmark, Oppland, Nordland og Finnmark kommer dårligst ut når det gjelder ugunstige levevaner, og undersøkelsen viser at flere menn enn kvinner er overvektige.

Den sunneste delen av befolkningen finnes i Oslo, hvor kun 19 prosent er overvektige mot landsgjennomsnittet på 28 prosent. I hovedstaden er det også færre som drikker sukkerholdige drikker daglig, og flere går minst en halvtime om dagen, 38 prosent mot 28 prosent på landsbasis.

Daglig snusbruk holder seg imidlertid høy blant menn, og andelen kvinner som snuser daglig er tredoblet fra 2008 til 2015.

LES FLERE NYHETER FRA KORTNYTT HER

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler