Økende økonomiske forskjeller

HAR LØSNINGEN: Faste stillinger og heltid er regelen for et trygt arbeidsliv, sier SVs partileder Audun Lysbakken. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

De økonomiske forskjellene mellom folk er blitt større, og ulikheten øker, viser en rapport som SV har utarbeidet.

Partileder Audun Lysbakken mener løsningen består av seks svar.

– Det aller viktigste er et trygt arbeidsliv hvor faste stillinger og heltid er regelen, framholder Lysbakken.

Nasjonal eiendomsskatt, et mer omfordelende skattesystem med lavere skatt på arbeid og en heldagsskole som skal utjevne ulikheter i sosial bakgrunn er tre andre forslag. I tillegg går SV til valg på å redusere barnefattigdom, blant annet gjennom økt barnetrygd. Å få nyankomne innvandrere raskt i jobb gjennom å styrke integreringspolitikken, er SV-forslag nummer seks, ifølge abcnyheter.no

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler