Nytt traineeprogram for funksjonshemmede

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

For å nå målet om å få flere funksjonshemmede i arbeid vil staten starte et nytt traineeprogram for personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet sendte sist sommer et brev til alle statlige virksomheter med invitasjon til å delta i det nye traineeprogrammet.

I første omgang var det for få som meldte sin interesse, så det ble nødvendig å sende ut en ny invitasjon i høst.

Programmet skal etter planen starte i løpet av våren og skal pågå i halvannet år. Målet er å kunne lyse ut 30-40 traineestillinger.

Traineeprogrammer av denne typen har vært arrangert fem ganger tidligere. I det forrige traineeprogrammet, i 2015-2016, deltok 15 av statens virksomheter og 18 traineer.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler