Norsk fattigdom halveres med offentlige tjenester

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Inntekt kan være mer enn bare penger fra lønn og trygd. Omfanget av offentlige tjenester har økt sterkt de siste tiårene og bør regnes inn i folks økonomi, foreslår Rolf Aaberge, forsker i Statistisk sentralbyrå.

Til Forskningradet.no påpeker Aaberge at skatten kommer tilbake til husholdene i form av gratis eller subsidierte tjenester.

Både barnehage, skoletjenester, eldreomsorg og flere helse- og sosialtjenester er noe mange bruker. Regnes disse tjenestene inn i folks økonomi reduseres ulikheten i Norge vesentlig, ifølge Aaberge og kollegene hans.

De har regnet seg fram til at fattigdommen i Norge halveres, noe som igjen har en reduserende effekt på barnefattigdommen.

Siste fra Velferd.no

Sist fredag oppnevnte regjeringen medlemmer til en ekspertgruppe som skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid. Gruppen ledes av økonomiprofessor Steinar Holden. 

Den nye regjeringen vil sette som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Det er blant punktene i regjeringsplattformen som ble lagt fram på Jeløya på søndag. Regjeringen vil skjerpe arbeidslinja.

Engelsklærerne Christine Wyller og Linda Marie Haven har gjennom god undervisning og klasseledelse bidratt til at elevene deres har oppnådd topp-resultater. I dag tildeles de prisen «Årets Seniorprofil 2017» på Bekkestua skole.

Leder

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie har varslet at hun vil vurdere om IA-avtalen skal skrotes. Det kommer neppe til å skje, mener Velferds redaktør.

– Hvis en av partene mener at det er ubehagelig å være på jobb i en periode, er ikke sykefraværsordningen ment for dette, sier arbeidsrettsadvokat.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler