Norsk fattigdom halveres med offentlige tjenester

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Inntekt kan være mer enn bare penger fra lønn og trygd. Omfanget av offentlige tjenester har økt sterkt de siste tiårene og bør regnes inn i folks økonomi, foreslår Rolf Aaberge, forsker i Statistisk sentralbyrå.

Til Forskningradet.no påpeker Aaberge at skatten kommer tilbake til husholdene i form av gratis eller subsidierte tjenester.

Både barnehage, skoletjenester, eldreomsorg og flere helse- og sosialtjenester er noe mange bruker. Regnes disse tjenestene inn i folks økonomi reduseres ulikheten i Norge vesentlig, ifølge Aaberge og kollegene hans.

De har regnet seg fram til at fattigdommen i Norge halveres, noe som igjen har en reduserende effekt på barnefattigdommen.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler