Mister muligheten til å ta fagbrev

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Regjeringens omlegging av arbeidsmarkedstiltakene gjør at personer med nedsatt arbeidsevne mister muligheten til å ta fagbrev. Det opplyser administrerende direktør Elisabeth Erlandsen i Spir Oslo.

Spir hjelper både ungdommer som har falt ut av skolen eller har psykiske problemer, tidligere innsatte, innvandrere og flyktninger med å finne en vei ut i arbeidslivet. For mange er det å bli lærling og få fagbrev løsningen.

I et innlegg i Dagsavisen skriver Erlandsen at personer med nedsatt arbeidsevne nå mister denne muligheten. Nav får ikke lenger dekke lærlingenes lønn.

«Gruppen stiller bakerst i køen for ordinære lærlingplasser. Samtidig er det her investeringen ved å satse på opplæring er mest lønnsom. Skal de som har størst nytte av et fagbrev få hjelp også i fremtiden, må man finne en varig løsning. Den politiske viljen burde være til stede» skriver Erlandsen, som håper endringen kun er et arbeidsuhell fra regjeringens side.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler