Mer penger til arbeidsledige unge

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Regjeringen gir Nav 32,5 millioner kroner ekstra for styrke innsatsen for arbeidsledige unge. Det var blant nyhetene i revidert nasjonalbudsjett, som ble lagt fram i mai.

1. januar 2017 trådte en ny ungdomsinnsats i regi av Nav i kraft. Først ut var de mest utsatte fylkene på Sør- og Vestlandet, men med bevilgningen i revidert nasjonalbudsjett skal satsingen også trappes opp i resten av landet, ifølge Regjeringen.

Midlene skal brukes til å styrke oppfølgingen av unge som etter åtte ukers ledighet ikke er i arbeid, utdanning eller annen aktivitet.

– Selv om det bedrer seg på arbeidsmarkedet er det nødvendig å holde trykket oppe for å hindre utenforskap blant ungdom, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en pressemelding.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler