Liten støtte til tvangsreturer

John Peder Egenæs er generalskretær i Amnesty International i Norge. (Foto: AI)

Kun 22 prosent støtter Norges tvangsreturer av flyktninger til Afghanistan, viser en meningsmåling fra Amnesty.

Omtrent dobbelt så mange svarer at returene bør stanses, og 14. november fikk Arbeiderpartiet flertall i Stortinget for å stanse returene av noen enslige mindreårige asylsøkere, slik at de kan få ny søknadsbehandling.

– Dette er et lite skritt i riktig retning som forhåpentligvis vil bremse noen av returene, sier Amnestys generalsekretær John Peder Egenæs til Amnesty.no.

Amnesty står fortsatt fast ved det opprinnelig kravet om full midlertidig stans av alle returer til Afghanistan.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Nav betalte ut 7,4 milliarder kroner til eksterne tiltaksarrangører i 2016. Mest penger gikk til det omstridte selskapet Din Utvikling, som i løpet av to år har tredoblet sine inntekter fra oppdrag for Nav.

Regjeringen skal legge fram en nasjonal strategi for pårørende, lover helse- og omsorgsminister Bent Høie. Når dialogen med det offentlige hjelpeapparatet ikke fungerer, blir det tyngre enn nødvendig å være pårørende, vedgår han.

Ann Solfrid Merula er en av 800 000 nordmenn som yter ubetalt omsorg for nær familie. Mange opplever at innsatsen går ut over egen helse og risikerer selv å falle ut av arbeidslivet. – Å få Vidar tilbake til et verdig liv har vært mitt livs hardeste kamp, sier Ann Solfrid.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler