Kjemper fortsatt heltidskampen

Leder for Norsk Sykepleierforbund Eli Gunhild By. (Foto: Monica Kvaale)

Fire år etter heltidserklæringen, er fortsatt halvparten av alle sykepleierstillingene som lyses ut deltid, ifølge Sykepleierforbundet. I noen tilfeller er det snakk om så små brøker som 4,47 prosent.

– Sånn kan vi ikke holde på. Det må gjøres en ganske stram og hardnakket jobb framover, både fra arbeidsgiversiden og fra politikerne. Det må lyses ut hele stillinger, og så må vi få til en kulturendring slik at nyutdannede ikke lures til å tro at det er bra nok med en deltidsstilling, sier leder for Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By til Dagsavisen.

I 2016 jobbet 14 prosent av alle sysselsatte menn og ca. 37 prosent av alle sysselsatte kvinner jobbet deltid i Norge. Det har vært en svak nedgang på 6,7 prosent siden 2006, ifølge tall fra SSB.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler