Integrering i revers

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

En ny studie av arbeidsmarkedstilknytningen til innvandrergrupper i Norge viser at integreringen av flyktninger går i revers etter fem år.

Studien er gjort av Frischsenteret og viser at flyktninger og innvandrere som har kommet via familiegjenforening har økende arbeidsmarkedsdeltakelse de første årene etter ankomst til Norge. Deretter snur utviklingen.

Forskerne bak studien mener noe av forklaringen skyldes at innvandrere ofte er sist inn i jobb og må først ut i nedgangstider. Lav eller lite dokumenterbar kompetanse gjør omstillingspotensialet dårlig.

Den norske arbeidslinjen gjør at tilgang til trygd og stønad opparbeides etter noen år på innsiden av arbeidslivet, og forskerne mener dette kan være en forklaringsvariabel, skriver NTB.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler