– Ikke et løft

Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering. Foto: Werner Juvik

«Gode enkeltinnsatser, men ikke et løft.» Slik beskrives forslaget til statsbudsjett av bransjeorganisasjonen Arbeid & Inkludering, som organiserer 115 arbeidsinkluderingsbedrifter.

– Det er dokumentert at om lag 120 000 personer med nedsatt arbeidsevne trenger et arbeidsrettet tiltak. Med 58 000 tiltaksplasser vil nærmere 60 000 fortsatt stå i kø og vente på å få et tilbud, og ventetiden er dessverre altfor lang, sier direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering.

Stien er overrasket over at regjeringen denne gangen har unnlatt å rapportere i statsbudsjettet på ventetiden før man får et tiltak, slik man har gjort de senere år.

 – I fjor var denne ventetiden på 430 dager, og det representerer en stor utfordring. Jo lengre man venter, jo vanskeligere er det å komme tilbake i jobb, påpeker han.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler