Gutter lar seg mobbe i stillhet

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Opp mot 70 prosent av gutter som blir mobbet i skolen lar være å si ifra, melder NRK.

Uni Research har gjort en undersøkelse hvor 15.000 ungdomsskoleelever har blitt intervjuet. Flere opplyser at de ikke tror de vil få hjelpen de trenger ved å si ifra om mobbing.

Undersøkelsen viser at frykt for at mobberne skal ta hevn også spiller inn. Ekspertene hevder at det å la være å gi beskjed kan få store konsekvenser.

– Det vi vet er at det kan føre til både fysiske og psykiske helseplager hvis mobbingen fortsetter over tid, sier André Baraldsnes i Uni Research til NRK.

Han og Uni Research har gjort seg tanker om hvordan man skal få flere til å varsle om mobbingen.

– Et langsiktig systemarbeid over tid med en tydelig holdning fra de voksnes side, som etter hvert flyttes over til barna, er det som skal til, sier Baraldsnes.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler