– Fraværsgrensa gir økt medisinering av unge

Under fjorårets høstsemester hadde norske fastleger 181.000 konsultasjoner med unge mellom 16 og 18 år. Dette tallet har pleid å ligge på rundt 140.000 de siste årene, melder NRK.

I tillegg viser en ny forskningsrapport fra Folkehelseinstituttet at antall medisinresepter til unge i samme aldersgruppe økte med åtte prosent i fjor høst. Reseptene gjelder blant annet antibiotika og lett sovemedisin.

Forsker Inger Johanne Bakken mener fraværsgrensa er årsaken.

– Vi har tenkt grundig gjennom om det kan være andre årsaker enn grensa, men vi klarer ikke å finne det, sier hun til NRK og legger til:

– Vi fant ut at økningen i medisinering og legebesøk kom umiddelbart etter skolestart for 16–18-åringer. Denne økningen finner vi ikke hos dem som var 15 og gikk på ungdomsskolen.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler