Fordømmer privatisering i asylbransjen

VIL HA KVALITET I MOTTAKENE: Norsk Folkehjelp føler seg skvist ut av asylbransjen. Illustrasjonsfoto: Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp og Stiftelsen Sana må legge ned halvparten av mottakene sine, melder VG. De er i dag de eneste ideelle organisasjonene som driver asylmottak i Norge.

– Vi gjør ikke dette for å tjene penger. Vi gjør det fordi vi er opptatt av flyktningenes ve og vel. De store kommersielle driftsselskapene gjør dette med ett formål: Å skape profitt, sier stabssjef Birgitte Brekke i Norsk Folkehjelp.

De to organisasjonene reagerer på den høye andelen av private aktører i markedet og at UDI kutter så mange ideelle mottak uten tanke på kvalitet.

– Det som skjer nå er at UDI gjennom sin praksis skviser oss ut, fordi vi bare konkurrerer på pris, sier Brekke, som mener dette er en ufornuftig bruk av skattebetalernes penger.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler