Flere unge uføre

ØKER: 1,7 prosent av befolkningen i aldersgruppen 18-29 år var uføre i juni i år. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Andelen unge uføre fortsetter å øke, viser tall fra Nav.

I aldersgruppen 18–29 år var det om lag 13 800 uføre i juni i år. Det utgjør 1,7 prosent av befolkningen i aldersgruppen, en økning på 0,1 prosentpoeng fra forrige kvartal.

– Økningen blant de unge er en tendens vi har sett over tid. Dette er en urovekkende utvikling som Nav jobber aktivt for å motvirke. Uføretrygd skal ikke være et alternativ før alle andre muligheter er prøvd, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Uføreandelen har de siste årene økt i alle aldersgrupper under 55 år, mens befolkningen over 55 år har hatt en motsatt utvikling.

Alt i alt var det 317 700 personer som mottok uføretrygd ved utgangen av juni. Det utgjør 9,5 prosent av befolkningen i alderen 18-67 år.

LES FLERE NYHETER FRA KORTNYTT HER

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler