Flere med hull i CV-en får jobb

VIL JOBBE: «For å komme på jobb må gutten stå opp klokka fem hver morgen og skifte buss flere ganger. Jeg var sikker på at han ville nøle med å takke ja, forteller Ruben. Men det er ingen nøling. Gutten tar jobben. Tvert.»

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

I 2016 ble mer enn 7.000 personer hjulpet i jobb i arbeid- og inkluderingsbedrifter.

Det opplyser Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) til NTB.

Renholds- og driftsselskapet Toma trekkes fram som en bedrift der NHOs rekrutteringsstrategi «Ringer i Vannet» har vært svært vellykket. Bedriften nærmer seg 40 ansatte gjennom ordningen.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler