Flere forsikrer seg mot arbeidsledighet

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Tre ganger så mange nordmenn velger å forsikre seg mot arbeidsledighet enn på samme tid i fjor, melder Dagbladet.

Forsikringsselskapene Tryg og Gjensidige bekrefter den markante økningen, og sistnevnte har i dag rundt 4200 kunder knyttet til sin forsikring Inntektssikring.

Til tross for at månedsavgiftene på slike forsikringer er relativt lave, fra 57 til 282 kroner avhengig av hva man ønsker utbetalt ved siden av dagpengene, er det ikke sikkert at utbetalingene blir så store.

Alle forsikringene dekker bare en periode på 12 måneder og man får ikke utbetalt erstatning for den første måneden man går arbeidsledig.

Man får heller ingen utbetaling dersom arbeidsgiver gir beskjed om oppsigelse eller permittering i en gitt periode etter forsikringen har trådt i kraft. I Gjensidige er denne perioden på 180 dager.  

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler