FFO krever handlingsplan for funksjonshemmede

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) er ikke fornøyd med regjeringens innsats for å få flere funksjonshemmede i arbeid. Når etterlyser organisasjon en handlingsplan med klare mål.

– FFO krever 10 000 flere funksjonshemmede i jobb over fem år. Vi mener det er et realistisk mål, og et nødvendig mål for å komme videre, sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad i FFO i en pressemelding.

Regjeringen har en jobbstrategi for personer med nedsatt funksjonsevne, men det er tydelig at denne jobbstrategien ikke har fungert, konstaterer Elvestad.

– Det står fortsatt 85 000 funksjonshemmede utenfor arbeidslivet som ønsker seg inn. Dette tallet har stått på stedet i hvil i flere tiår.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler