Fagorganiserte tjener mer

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

En ny studie fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) viser at fagorganiserte tjener mer enn arbeidstakere som ikke er fagorganiserte, skriver Fagbladet.no.

To millioner norske arbeidstakere er inkludert i studien som viser at lønningene øker med seks prosent for kvinner og åtte prosent for menn når flere, og minst en fjerdedel, av de ansatte på en arbeidsplass organisererer seg, sammenlignet med en arbeidsplasser uten fagorganiserte.

Er mellom halvparten og tre firedeler av de ansatte organiserte – så øker lønningene med hele 23 prosent for kvinner og 18 prosent for menn.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler