Færre unge med deltidsjobb

SEIGLIVET MYTE: «Det er en seiglivet myte at arbeidsgivere tar mot tilskudd fra NAV for ansatte på praksisopphold uten å følge dem opp godt nok», skriver Inger Lise Blyverket i Hovedorganisasjonen Virke i denne bloggen.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

12 000 færre personer var sysselsatt i fjerde kvartal 2016 sammenliknet med samme periode året før.

Det viser Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse for i fjor. Sysselsettingsgraden har følgelig sunket med nok et prosentpoeng, og de nye tallene viser også at 10.000 færre ungdommer under 20 år har deltidsjobb.

– At yngre går ut av arbeidsstyrken behøver ikke å bety at de ikke ønsker å arbeide, men heller at de innser at det er så vanskelig å få jobb at de ikke ser det hensiktsmessig å søke. Det er naturlig å se den økte pågangen på studieplasser i sammenheng med dette, sier fungerende seksjonssjef for arbeidsmarkedsstatistikk i Statistisk sentralbyrå, Ole Sandvik, til Klassekampen.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler