Færre med arbeidsavklaringspenger

Illustrasjonsfoto: Werner Juvik

På ett år har det blitt 3 900 færre personer som mottar arbeidsavklaringspenger, men antall mottakere øker blant de unge, melder Nav.

Ved utgangen av juni mottok 147 600 personer arbeidsavklaringspenger. Det tilsvarer 4,4 prosent av befolkningen i alderen 18-66 år, ned fra 4,5 prosent for ett år siden.

Nedgangen skyldes blant annet at personer som har hatt arbeidsavklaringspenger i lang tid, nå har fått innvilget uføretrygd.

Omfanget av ordningen varierer fra fylke til fylke. I Aust-Agder mottar 5,7 prosent av befolkningen arbeidsavklaringspenger, mens Rogaland ligger lavest med 3,3 prosent.

LES FLERE NYHETER FRA KORTNYTT HER

Siste fra Velferd.no

Sist fredag oppnevnte regjeringen medlemmer til en ekspertgruppe som skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid. Gruppen ledes av økonomiprofessor Steinar Holden. 

Den nye regjeringen vil sette som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Det er blant punktene i regjeringsplattformen som ble lagt fram på Jeløya på søndag. Regjeringen vil skjerpe arbeidslinja.

Engelsklærerne Christine Wyller og Linda Marie Haven har gjennom god undervisning og klasseledelse bidratt til at elevene deres har oppnådd topp-resultater. I dag tildeles de prisen «Årets Seniorprofil 2017» på Bekkestua skole.

Leder

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie har varslet at hun vil vurdere om IA-avtalen skal skrotes. Det kommer neppe til å skje, mener Velferds redaktør.

– Hvis en av partene mener at det er ubehagelig å være på jobb i en periode, er ikke sykefraværsordningen ment for dette, sier arbeidsrettsadvokat.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler