Færre med arbeidsavklaringspenger

Illustrasjonsfoto: Werner Juvik

På ett år har det blitt 3 900 færre personer som mottar arbeidsavklaringspenger, men antall mottakere øker blant de unge, melder Nav.

Ved utgangen av juni mottok 147 600 personer arbeidsavklaringspenger. Det tilsvarer 4,4 prosent av befolkningen i alderen 18-66 år, ned fra 4,5 prosent for ett år siden.

Nedgangen skyldes blant annet at personer som har hatt arbeidsavklaringspenger i lang tid, nå har fått innvilget uføretrygd.

Omfanget av ordningen varierer fra fylke til fylke. I Aust-Agder mottar 5,7 prosent av befolkningen arbeidsavklaringspenger, mens Rogaland ligger lavest med 3,3 prosent.

LES FLERE NYHETER FRA KORTNYTT HER

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler