Få arbeidsledige flytter

Yngvar Åsholt er kunnskapsdirektør i Nav. (Foto: Nyebilder.no)

I en ny Nav-analyse kommer det fram at økt arbeidsledighet på Sør- og Vestlandet ikke førte til at flere flyttet for å få ny jobb. På landsbasis er innbyggerne i disse regionene faktisk mest negative til å flytte på seg.

– Denne undersøkelsen tyder på at mange arbeidsledige oppfatter kostnaden ved å flytte som høyere enn den potensielle gevinsten, sier Yngvar Åsholt, kunnskapsdirektør i Nav.

På den annen side viser analysen at personer bosatt i Nord-Norge er mest positive til flytting, og at det også er de som flytter mest.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Nav betalte ut 7,4 milliarder kroner til eksterne tiltaksarrangører i 2016. Mest penger gikk til det omstridte selskapet Din Utvikling, som i løpet av to år har tredoblet sine inntekter fra oppdrag for Nav.

Regjeringen skal legge fram en nasjonal strategi for pårørende, lover helse- og omsorgsminister Bent Høie. Når dialogen med det offentlige hjelpeapparatet ikke fungerer, blir det tyngre enn nødvendig å være pårørende, vedgår han.

Ann Solfrid Merula er en av 800 000 nordmenn som yter ubetalt omsorg for nær familie. Mange opplever at innsatsen går ut over egen helse og risikerer selv å falle ut av arbeidslivet. – Å få Vidar tilbake til et verdig liv har vært mitt livs hardeste kamp, sier Ann Solfrid.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler